mandag 5. mars 2012

Overvåkingskamera

Vi har lenge snakket om å skaffe oss overvåkingskamera i kufjøset. Det er spesielt i forbindelse med kalving at det er greit å kunne følge med litt ekstra. Det blir gjerne mange netter med lite søvn fordi vi må opp 3-4 ganger for å følge med om det er kalving på gang. Da kjeingen i gjeitefjøset startet, så vi hvor stort svinn det ble fordi vi ikke var tilstede under kjeingen. Vi har mistet 5 kje(av 15), og tror at 3-4 av dem kunne ha vært berget hvis vi hadde vært der under og rett etter fødselen.

Denne erfaringen gjorde at vi endelig bestemte oss for å kjøpe overvåkingskamera. Det angrer vi ikke på! Vi har allerede hatt stor nytte av det, og helt sikkert berget flere kje. Det har faktisk ikke vært noe svinn i det hele tatt etter at vi fikk kameraet. Vi har selvfølgelig et i kufjøset også, og fikk prøvd det ut under den siste kalvinga. Helt supert! Kameraet er kjøpt av Gjeteren. Bilder og lyd fra kameraet kan ses og høres både på TV-skjerm og på en egen liten visningsskjerm(utrolig bra bilde) som man kan ha med seg i lomma. Kameraet har infrarødt lys som gjør at det viser bilder selv om det er mørkt i fjøset.


Vi tenkte faktisk å prøve om det er mulig å bruke overvåkingskameraet som web-kamera, så kan de som leser bloggen følge med på hva som skjer i fjøset. Greit for oss også å kunne følge med over internett, dersom vi ikke er hjemme selv. Vi har ikke helt løst den utfordringen ennå, men... Vi får se.

Ingen kommentarer: